Linja-autoalan lakko vaikuttaa Lappeenrannan alueen joukkoliikenteeseen

Imatralla ja Lappeenranta-Imatra välillä bussit kulkevat normaalisti.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n linja-autoalan lakko on alkanut 1.3. klo 3.00 ja kestää enimmillään 10.3. klo 3.00 asti.

Lakolla on merkittäviä vaikutuksia Lappeenrannan alueen joukkoliikenteeseen sekä koulukuljetuksiin ja paikallisliikenne on toistaiseksi loppunut (Yle Etelä-Karjala, 1.3.2023). Lappeenrannassa paikallisliikennettä operoi Savonlinja Oy, joka on lakon piirissä.

Lappeenrannan kaupunki ei myöskään voi taata lakisääteisten koulukuljetusten toteutumista lakon aikana. Korvaavia kuljetuksia ei järjestetä. Lakon jatkuessa häiriöitä on odotettavissa myös maaseudun lähiliikenteeseen.

Imatralla sekä Lappeenranta-Imatra välillä bussiliikenne toimii normaalisti, sillä alueen toimijat eivät kuulu lakon piiriin.

Lakon vaikutuksista ja poikkeustilanteesta tiedotetaan Lappeenrannan kaupungin verkkosivuilla. Sähköisessä Jouko-reittioppaassa sekä Lappeenrannan bussit -sovelluksessa on mahdollista nähdä reaaliajassa, mitkä bussit ovat liikenteessä. Poikkeustilanteen vuoksi suunnitelluista aikatauluista ei voida pitää kiinni, joten nekin autot, jotka mahdollisesti liikennöivät, voivat ajaa poikkeuksellisin aikatauluin.